Řecký salát s cizrnou
29. 2. 2020
Suroviny
Citrónová šťáva
- 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce olivového oleje
Salát
- 2 lžíce citrónové zálivky
- 1/2 šálku cizrny z konzervy, propláchnutá
- 1/3 šálku rozpůlených cherry rajčat
- 1/3 šálku salátové okurky, na čtvrtky nakrájené plátky
- 2 lžíce černých oliv, vypeckované a rozpůlené
- 60 g rozdrobené fety
- 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
- půllitrová zavařovací sklenice
Postup
- Zálivka: Do misky dejte citronovou šťávu, špetku soli a pepře a vše dobře prošlehejte. Do základu po troškách všlehejte olej a pokračujte, dokud hladce propojená směs nezhoustne.
- Salát: Do zavařovací sklenice dejte salátovou zálivku a přikryjte ji cizrnou. Potom po vrstvách přidejte rajčata, okurku, cibuli, olivy, sýr a petržel.
- Sklenici pevně uzavřete a uložte do lednice, kde zůstane, dokud salát nepřijde na program. Poté jednoduše její obsah vyklopte do misky a lehce promíchejte.