Rajčatový salát s bílými fazolemi
29. 2. 2020
Suroviny
- 600 g rajčat
- 1 plechovka velkých bílých fazol
- 1 ks salátové okurky
- 1 ks červené cibule
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 hrst čerstvého eregána
Na zálivku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžička medu
- sůl a pepř
Postup
- Nejdříve vytvořte zálivku smícháním všech ingrediencí. Můžete je promíchat v misce a nebo můžete použít menší zavařovací skleničku, kterou při promíchávání použijete jako malý šejkr.
- Okurku dobře omyjte, ale neloupejte. Stačí rozpůlit a zbavit semínek, abychom v salátu neměli přebytečnou vodu.
- Rajčata nakrájejte a ve velké míse smíchejte společně s okurkou, fazolemi a na kolečka nakrájenou červenou cibulí.
- Dobře promíchejte se zálivkou a nahrubo natrhanou bazalkou, oregánem a mixem salátových listů.